De 8 bästa P3-dokumentärerna

P3 Dokumentär är en populär radiokanal från Sveriges Radio som sänder dokumentärprogram om olika ämnen. De har producerat många intressanta och gripande avsnitt genom åren, och det kan vara svårt att välja ut de bästa.

Här är min lista över de 8 bästa avsnitten från P3 Dokumentär:

  1. “Mördaren i Råsunda” – detta avsnitt handlar om den gåta som fortfarande omger mordet på Johan Patrik Engellau, som skedde i Råsunda i Stockholm 1991.
  2. “Mordet på Olof Palme” – ett av de mest kända morden i svensk historia, och detta avsnitt handlar om vad som hände den där kvällen och om de olika teorier som har kommit fram om vem som kan ha mördat Olof Palme.
  3. “Innan vi dör” – en serie dokumentära avsnitt om människor som lever med dödsdomar och hur de försöker hantera sin situation.
  4. “Barnen som försvann” – ett gripande avsnitt om barn som har försvunnit under mystiska omständigheter och de anhöriga som fortfarande letar efter dem.
  5. “Den osynlige mördaren” – detta avsnitt handlar om hur den dåvarande tekniken för DNA-analys användes för att lösa ett gammalt mordfall i Sverige.
  6. “Kalla krigets hemligheter” – ett fascinerande avsnitt om de hemliga operationer som utfördes av svenska myndigheter under kalla kriget.
  7. “Svenskarna och deras pengar” – en serie avsnitt som undersöker hur svenskarna hanterar sina pengar och vad pengar betyder för oss som samhälle.
  8. “Kampen mot terrorismen” – ett avsnitt om hur myndigheterna arbetar för att förebygga och bekämpa terrorism i Sverige.
0 Shares:
Du kan också gilla
Läs mer

Rollistan i så mycket bättre

Så mycket bättre är som de flesta känner till ett framgångsrikt tv-program på TV4. Programmet går ut på…

Louisa Aldrich-Blake

Dame Louisa Brandreth Aldrich-Blake var en av de första brittiska kvinnorna som gick in i den moderna medicinens…

Kråkvinkel webbkryss

Kråkvinkel är för många ett okänt uttryck som inte används så mycket i svenskan. Det är faktiskt en…