Göran Lambertz och Susanne Lambertz

Göran Lambertz och Susanne Lambertz har ett helt liv ihop. 1972 var året de möttes. Ett år senare kom det första barnet, Petter. Efter det ytterligare två, Karin och Hanna. Det är sant att vi är mest familjära med Göran. Som justitsiekansler och ordförande i Yttrandefrihetskommitén har han haft stor genomslagskraft i det svenska rättsväsendet.

Uthängd i pressen

Tyvärr så fick Göran avsluta sin karriär i ett mycket negativt ljus. I själva verket satt han häktad i 2 veckor, anklagad för våldtäkt på en mycket yngre kollega. Göran påstod att detta var lögn. Därefter fortsatte han att säga, “Hon var som en dotter för mig”. Avslutningsvis la han till att det var hon som accepterat, efter att han “kladdat lite”, när han var berusad.

Hela denna situation blev upptakten till att Göran Lambertz numer, i alla fall i allmänhetens ögon, går under benämningen “Gubbslem”.

Förlorade sin Susanne

2018 dog Susanne Lambert av bukspottkörtel cancer. Direkt efter sin pension från livsmedelsverket. Här hade Susanne arbetat i 25 år som mikrobiolog. Så Göran Lambertz Susanne Lambertz hade sammanfattningsvis ett långt liv ihop. Göran hyllar sin fru i en blogg, efter hennes död, först för hennes hängivenhet till familjen. Men även för hennes skarpa hjärna.

0 Shares:
Du kan också gilla
Läs mer

Rollistan i så mycket bättre

Så mycket bättre är som de flesta känner till ett framgångsrikt tv-program på TV4. Programmet går ut på…
Läs mer

Bästa sommarpratare 2021

Sommaren 2021 bjöd på många intressanta sommarpratare som förgyllde svenska radio- och tv-kanaler med sina spännande samtal och…

Louisa Aldrich-Blake

Dame Louisa Brandreth Aldrich-Blake var en av de första brittiska kvinnorna som gick in i den moderna medicinens…