Göran Lambertz och Susanne Lambertz

Göran Lambertz och Susanne Lambertz har ett helt liv ihop. 1972 var året de möttes. Ett år senare kom det första barnet, Petter. Efter det ytterligare två, Karin och Hanna. Det är sant att vi är mest familjära med Göran. Som justitsiekansler och ordförande i Yttrandefrihetskommitén har han haft stor genomslagskraft i det svenska rättsväsendet.

Uthängd i pressen

Tyvärr så fick Göran avsluta sin karriär i ett mycket negativt ljus. I själva verket satt han häktad i 2 veckor, anklagad för våldtäkt på en mycket yngre kollega. Göran påstod att detta var lögn. Därefter fortsatte han att säga, “Hon var som en dotter för mig”. Avslutningsvis la han till att det var hon som accepterat, efter att han “kladdat lite”, när han var berusad.

Hela denna situation blev upptakten till att Göran Lambertz numer, i alla fall i allmänhetens ögon, går under benämningen “Gubbslem”.

Förlorade sin Susanne

2018 dog Susanne Lambert av bukspottkörtel cancer. Direkt efter sin pension från livsmedelsverket. Här hade Susanne arbetat i 25 år som mikrobiolog. Så Göran Lambertz Susanne Lambertz hade sammanfattningsvis ett långt liv ihop. Göran hyllar sin fru i en blogg, efter hennes död, först för hennes hängivenhet till familjen. Men även för hennes skarpa hjärna.

0 Shares:
Du kan också gilla
Nöjesparken Tivoli mitt i Köpenhamn
Läs mer

Nöjesparken Tivoli mitt i Köpenhamn

Den populära nöjesparken Tivoli i Köpenhamn lockar besökare från hela världen. Med åkattraktioner, restauranger och konserter finns det…
Hur många meter är en km
Läs mer

Hur många meter är en km?

Förr i tiden använde man många gånger kroppen för att beskriva olika längdmått. Aln, fot, famn, tum och…
weight
Läs mer

Hur går man upp i vikt?

Boxning har varit Peters idrott sedan han fyllde 15 år. Han gick då med i en boxningsklubb och…
Läs mer

Clark Olofsson & Dorian Demuynck

1947 föddes Clark Olofsson i Trollhättan i ett arbetarklasshem med en hel del alkoholproblem. Olofsson hade två systrar…