Hur går man upp i vikt?

weight

Boxning har varit Peters idrott sedan han fyllde 15 år. Han gick då med i en boxningsklubb och har tränat flitigt. Hans muskelmassa har byggts upp successivt och han har gått från viktklass till viktklass. Nu tävlar han i lätt tungvikt men han vill gärna ta ett steg till. Tungvikt är ändå den viktklass som står högst i boxningsvärlden. Hans problem är att han väger lite för lätt och de senaste åren har hans vikt stått stilla. Hur går man upp i vikt som aktiv boxare, frågar sig Peter.

Hur går man upp i vikt på en vecka?

Peter ska tävla i en turnering om två veckor. Han är anmäld i lätt tungvikt men vill försöka komma med i tungvikt. Om en vecka ska en preliminär invägning ske, så det gäller att bli tung snabbt. Hur går man upp i vikt snabbt? Peter inser att han måste få i sig mer energi än vad han förbrukar. Han har redan bra kondition, så därför slutar han med sådan träning. Normalt brukar han inte äta någon stor frukost. Det måste han ändra på. Förutom juice och kaffe häver han i sig två stekta ägg och tio feta prinskorvar varje morgon. Normalt äter han bara tre mål om dagen. Det ändrar han på och nu är det sex mål om dagen som gäller. Han fortsätter givetvis att träna, men efter varje träningspass måste han äta en rejäl måltid. Det viktigt att kroppen hela tiden får kolhydrater och fett.

Hur man går upp i vikt hälsosamt

Peters tränare blir lite orolig för adeptens totala fixering vid att gå upp i vikt. Den senaste tiden har han och Peters träningskamrater hört honom ställa frågan hur går man snabbt upp i vikt. Det viktigaste är väl inte vilken viktklass du ska tävla i, menar de. Det är mycket viktigare att du lär dig hur man går upp i vikt hälsosamt.

0 Shares:
Du kan också gilla
Läs mer

De 8 bästa P3-dokumentärerna

P3 Dokumentär är en populär radiokanal från Sveriges Radio som sänder dokumentärprogram om olika ämnen. De har producerat…