Ica handlare häktade Flashback

Under våren 2022 blir en Ica handlare misstänkt för att vara inblandad i insiderbrott inom Ica. Brottet handlar om att personerna har gjort stora vinster genom att de tagit del av information som inte varit offentlig. Den 25 mars blir två av delägarna till Ica butiken i södra Sverige häktade. Ytterligare två personer blir några dagar senare också häktade att vara inblandade i samma härva, och är alla från samma butik. Alla fyra blir misstänkta för grovt insiderbrott inom Ica. Senare i processen blir även fler personer häktade för vara potentiellt inblandade personer i Ica-härvan.

Flashback Ica handlare häktade

På plattformen Flashback går spekulationer och rykten varmt. Det finns idag även flera trådar som tar upp ämnet och det omtalade insiderbrottet. På plattformen kan vem som helst skapa ett konto och ett alias och sedan diskutera med andra medlemmar. Många använder ett påhittat alias och det kan därför vara lätt att sprida rykten och spekulationer anonymt.

Straff för insiderbrott

Under hösten 2022 förväntas mer information ges ut kring Ica-härvan. Om man även tittar på straff för insiderbrott och marknadsmanipulation kan det ge upp till två år i fängelse. Grovt insiderbrott respektive grov marknadsmanipulation kan ge ett betydligt längre straff, fängelse i max sex år.

0 Shares:
Du kan också gilla
Läs mer

Bästa sommarpratare 2021

Sommaren 2021 bjöd på många intressanta sommarpratare som förgyllde svenska radio- och tv-kanaler med sina spännande samtal och…