Jennie Hammar skapar innehåll av livet i Los Angeles 

Jennie Hammar skapar innehåll av livet i Los Angeles

Jennie Hammar, tidigare Jennie Carlzon, är i grunden journalist, men är idag mest verksam som influencer och poddare. Hon är bosatt i Los Angeles, USA. Mycket av hennes content handlar om livet i Los Angeles – allt från familjeliv och bakning till kändisskvaller. Hon är även grundare av doftljusföretaget Moreno California.

Snabbfakta om Jennie Hammar

FamiljMaken Zev Schmitz och tre barn (varav två från ett tidigare äktenskap) 
Ålder38 år (född 1984)
BosattLos Angeles, Kalifornien, USA
SysselsättningJournalist, bloggare, poddare, influencer, grundare av doftljusföretag
Samarbetspartners Bland annat Specsavers glasögon och Swiss Clinic

Influencer med 46 000 följare

Jennie Hammar är en influencer som för närvarande har podden ”Keeping up med Jennie & Malin”. Hon har tidigare haft en populär blogg på Amelia, men bloggar nu för Damernas Värld. Hon är aktiv på sociala medier, och på sin Instagram, @jennieham, har hon över 46 000 följare. 

Jennie skapar innehåll av sina intresseområden. Hon gillar bland annat shopping, mode, märkeskläder och skönhet. Ett annat, lite mer jordnära, intresse som hon delar med sig av i sina kanaler är bakning. Under äppelsäsongen tar hon med sig barnen på äppelplockning i Kalifornien, och sedan bakar de äppelpajer och äppelkakor tillsammans. Ett av Jennies favoritrecept är just ett recept på amerikansk äppelkaka.

Familjen hålls inte utanför

Som många andra influencers tvekar inte Jennie inför att prata om familjen, och hon postar frikostigt fotografier på dem. Hennes familj har blivit en del av hennes content, inte minst sedan hon blev gravid för tredje gången och år 2021 födde en flicka som fick heta Maj. Hon visar glatt upp den lilla bebisen och livet som trebarnsmamma.

För den amerikanska maken Zev Schmitz är det första barnet. Zev och Jennie gifte sig 2020 under pandemin på ett litet romantiskt bröllop, vilket hon också skildrade i sina influencer-kanaler. 

Det är från en tidigare relation med programledaren, poddaren och journalisten Filip Hammar som hon har två större barn: Ilse, 9 år, och Tage, 7 år. Jennie och Filip skilde sig 2016 efter ett åtta år långt äktenskap. I Jennies podd pratar hon ofta om Ilses och Tages amerikanska skolgång, playdates och helgaktiviteter. 

Livet i Los Angeles

Det var tillsammans med Filip Hammar som Jennie flyttade till Los Angeles 2009. Hon var då verksam som frilansande journalist och intervjuade personer som Johnny Depp och Angelina Jolie. Mellan 2015 och 2019 hade Jennie podden ”Veckans bläcka” tillsammans med Karin Bastin, där det skvallrades om kändisar i Hollywood och livet i Los Angeles, uppblandat med mycket snack om skönhet och träning.

I podden ”Keeping up med Jennie & Malin”, som hon har idag med vännen och Los Angeles-svensken Malin Eklund, avhandlas liknande ämnen, men med mer fokus på USA i stort och vardagsbetraktelser från Los Angeles. Under pandemin pratade Jennie och Malin mycket om livet under restriktionerna i USA, men gick aldrig riktigt in på djupet. Istället kunde de i nästa mening övergå till att prata om trender inom mode och inredning, eller nästa ansiktsbehandling som någon av dem skulle göra.

Både Los Angeles och Sverige ligger Jennie varmt om hjärtat

Om du funderar på att besöka L.A. kan du surfa in på Jennies nuvarande blogg på Damernas Värld. Då hittar du en användbar Los Angeles guide, där Jennie skriver om topp 5 i följande kategorier:

  • Restauranger
  • Kaféer
  • Tips i L.A.
  • Lunchställen
  • Shopping 

Men även om Jennie har ett permanent liv i Los Angeles besöker hon ofta Sverige med familjen. Jennies man Zev stortrivs i Sverige. De brukar spendera hela somrarna i deras nya sommarstuga på västkusten. Detta blir naturligtvis också en del av Jennies flöde på sociala medier, och det pratas mycket om det i podden.  

0 Shares:
Du kan också gilla
Hur många meter är en km
Läs mer

Hur många meter är en km?

Förr i tiden använde man många gånger kroppen för att beskriva olika längdmått. Aln, fot, famn, tum och…
weight
Läs mer

Hur går man upp i vikt?

Boxning har varit Peters idrott sedan han fyllde 15 år. Han gick då med i en boxningsklubb och…