Louisa Aldrich-Blake

Dame Louisa Brandreth Aldrich-Blake var en av de första brittiska kvinnorna som gick in i den moderna medicinens värld. Aldrick-Blake var den förstfödda dottern i familjen och föddes 15 augusti 1865 i Chingford i Essex, Storbritannien. Aldrich-Blake kommer under sin livstid att bli en välkänd banbrytande kirurg.

Om Louisa Aldrich-Blake

Louisa Aldrich-Blake tog år 1893 sin examen i medicin från Royal Free Hospital och fick senare år 1910 sin Master of Surgery-examen och var ledande kirurg. Därefter började nyutbildade Louisa arbeta på New Hospital for Women and Children i London. Vidare arbetade hon sig upp för att bli ledande kirurg. Samtidigt arbetade Louisa även på stadens Royal Free Hospital. På Royal Free Hospital blev hon även den första kvinnan som innehade posten som kirurgisk registrator 1895 och var även narkosläkare.

Frivillig militär sjukvårdare

Under första världskriget anmälde sig Louisa Aldrich-Blake som frivillig militär sjukvårdare. Louisa var då en av den första som opererade livmoderhalscancer och ändtarmscancer. Det här är händelser som gör Aldrich-Blake ihågkommen än idag.

Minne av Louisa Aldrich-Blake

År 1925, den 28 december dog Louisa Aldrich-Blake. Efter att ha genomgått flera operationer under tidigare veckor dog Louisa i cancer hemma i walesiska Bicknor. Idag kan vi i London, på Tavistock Square, minnas Louisa genom en staty av henne som ett minne av hennes prestationer och engagemang.

0 Shares:
Du kan också gilla

Heliga baggar korsord

I ett webbkryss eller korsord är lösningen skarabéer. Dessa heliga baggar symboliserar solguden i egyptisk mytologi. Dessa ansågs…
Läs mer

Bästa filmerna på Netflix

Netflix är en av de mest populära streamingtjänsterna på marknaden och erbjuder en mängd olika filmer i alla…
EARTH
Läs mer

Hur gammal är jorden?

De flesta kulturer och religioner innehåller en lära eller legend om jordens och mänsklighetens uppkomst. Naturvetenskapsmän accepterar dock…