The Public – restaurangkedjan som lyckats skapa gemyt och värme

RESTAURANTTTTT1

The Public finns i både Sundbyberg, Täby och Åkersberga. Man har på kort tid blivit en mycket populär inrättning dit gästerna kommer för att få en trevlig kväll med mat och dryck. Genom att placera sig strategiskt där människor möts naturligt, som man gjort i exempelvis Täby Center, så har man snabbt nått ut till en bred och omfångsrik publik. Ett genidrag i dagens tuffa konkurrens.

Snabba fakta om The Public

Vad?Restaurang, pub och bar i en varm miljö
Var?Bara i förorter, närmare bestämt i Täby, Åkersberga och Sundbyberg
När?Generösa öppettider, sju dagar i veckan
Varför?För att få en härlig helkväll i varm miljö

Fråga The Public, vad är egentligen ert koncept?

Konceptet hos The Public kan verka aningen vagt när man först kommer in i deras varma ombonade lokaler och möts av en härlig mix av restaurang, cavabar, pub med mera, tills man inser att det är mixen, samt den brinnande längtan att leverera helhetsupplevelser som ger guldkant i vardagen, som är konceptet.

The Public har på detta sätt på kort tid blivit ”stället” som folk i förorten väljer om de skall tillbringa en helkväll ute lokalt, utan att bege sig in i city. Väljer du The Public i Åkersberga, ligger Best Western the Public hotel, vägg i vägg, så du kan avsluta kvällen på ett ombonat hotell. Man kan enkelt uttrycka det med att den nya publiken hittat The Public.

Att det blivit så beror till stor del på att The Public flyttat festen till förorten, istället för att förorten ska behöva åka till festen. Detta koncept lockar naturligtvis många fler.

The Public, den lokala puben där alla är välkomna.

The Public har arbetat för att skapa en varm och gemytlig miljö där alla skall kunna känna sig både välkomna och hemmastadda. Har man lyckats? Vi svarar The Public, ja det har ni.

Redan när man stiger in på The Public, oavsett om det rör sig om Sundbyberg, Åkersberga eller på Täby Centrum, så slås man av känslan av att befinna sig i någons varma och ombonade hem. Du känner dig med andra ord hemma direkt.

Granskar vi menyerna så ser vi genast att inget lämnats åt slumpen. Menyerna är skapade för att du skall kunna tillbringa en riktig helkväll på The Public. Varför inte slå er ner runt ett bord och beställa in lite dryck och tilltugg, och inleda kvällen med en frågesport? Första frågan: 

När blev internet tillgängligt för den breda allmänheten? Kvällen kommer att bli lång.

The Public, en meny som ger mersmak

The Public har skapat menyer för långa kvällar. Varför inte inleda med något som ni kan dela runt bordet? Prova deras charkbricka eller varför inte en pizza med löjrom och västerbottenost?

Följ upp med varsin förrätt, en klassisk råbiff, eller varför inte prova konfiterade rödbetor? Annars är en Toast Skagen ett säkert kort.

Väl framme vid huvudrätterna finns det en rad alternativ att välja mellan. Eller vad sägs om en mustig fiskgryta, gös, entrecôte eller grillad hjort? Är inget av detta något som faller i smaken finns det även kalvköttbullar, en mixad grilltallrik eller svensk gårdsgris att välja på. Utöver detta har man burgare, sallader och pizza.

När maten fått sjunka ned ordentligt, och ni kanske hunnit ytterligare en runda frågesport, är det dags för något sött. Har du fortfarande hungerkänslor? Prova The Publics dessert, den är rekommenderad för två personer.

Avrunda kvällen i The Publics bar

Avsluta sedan kvällen med att beställa något från The Publics bar. Nämnde vi att The Public har tydlig pubkänsla? Mer pubkänsla undrar vi om du ens känner på puben i Chicago? Nej knappast.

Prova något från deras omfattande öl- eller vinlista. Här finns något för alla, även alkoholfria alternativ. När så kvällen har nått sitt slut, är det skönt att veta att notan på The Public inte blir dyrare än att ni snart kan unna er ett nytt besök på detta genuina och ombonade ställe.

The Public är helt klart ett koncept som är här för att stanna. Att skapa bra miljöer i människors närområde är helt enkelt en idé som det är svårt att misslyckas med. Framförallt när stället är så bra att även de som bor i city funderar på att åka ut till förorten för att prova? Varmt välkomna till The Public, du kommer inte att bli besviken.

Bästa med The Public:

  • Gemytliga atmosfären
  • Gjort för en helkväll
  • Grillmixen
  • Efterrätten ”The Public”
0 Shares:
Du kan också gilla