Nära och kära buffet restaurant

buffet23

Ordet buffé kommer från franskans ord för skänk eller serveringsbord från vilka man ofta serverade maten förr. Ordet har utvecklats och syftar idag till en samling smårätter, likt de som serverades på gammelfranskan buffets. Den som idag frågar efter en bufférestaurang i närheten syftar troligtvis på en restaurang som serverar en mängd olika smårätter som man får äta så mycket man vill av, till ett fast pris.

Världens bästa bufférestauranger enligt Foodnut

Första platsSöndagsbrunch på Ritz Carlton i Singapore ska vara allra bäst i världen.
Andra platsSöndagsbrunch på Conrad Hotels Nicolini´s i Hong Kong kommer tätt därefter.
Tredje platsMGM Macau Rossio Buffé i Kina serverar prisbelönta rätter.
Fjärde platsHarbor Side Buffé i Hong Kong erbjuder en internationell buffémeny och utlovar sensationella smakupplevelser.

Det svenska smörgåsbordet – buffémat på hemmaplan

Vilken typ av mat som serveras på en bufférestaurang beror förstås på vilken typ av restaurang man besöker och var någonstans i världen man befinner sig. I Sverige är smörgåsbordet ett populärt buffékoncept som sträcker sig tillbaka till mitten av 1900-talet. Smörgåsbordet fanns redan tidigare men ordet syftade då till ett mindre tilltugg som brukade ätas till snaps.

Ett klassiskt svenskt smörgåsbord karaktäriseras av ett proteinrikt utbud av kallskuret kött och fisk som lax och sill. Men också enklare varmrätter, puddingar, omeletter, sallad, olika ostar, bröd, smör och små desserter. Det är inte heller ovanligt att det bjuds på snaps i anknytning till ett smörgåsbord. På Barken Restaurant and breakfast i den norska skidorten Trysil serveras en smörgåsbordsliknande buffé med mycket kallskuret som har fått en hel del bra recensioner.

Bufférestauranger i Stockholm

Den som bor i eller besöker huvudstaden och letar efter bra bufférestauranger har en hel del att välja bland. Stockholms bästa bufférestauranger serverar allt från vegetariskt till libanesiskt och asiatiskt. Varför inte testa någon från Tripadvisors lista över de bästa bufférestaurangerna i Stockholm?

Stockholms bästa bufférestauranger enligt Tripadvisor

 • Hermans serverar vegetariskt på Södermalm.
 • Lebanon Meza Lounge serverar mat från medelhavet och mellanöstern på Norrmalm.
 • Hermitage serverar vegetariskt i Gamla stan.
 • Verandan serverar skandinaviskt på Norrmalm.
 • Wärdshuset Ulla Winbladh serverar skandinaviskt på Djurgården.
 • Griffins Steakhouse serverar modernt europeiskt på Norrmalm.
 • Restaurant Anglais serverar pub grub på Östermalm.
 • Mälarpaviljongen serverar smått och gott på Kungsholmen.
 • Pong Buffe serverar asiatiskt på Norrmalm.
 • Grill serverar… gissa, Yes! Grillat i Vasastan.

Svenska bufférestauranger med mat från världens alla hörn

Pong Buffé är en thai bufférestaurang på Drottninggatan i Stockholm. På Pong Buffé serveras en stor variation av smårätter såsom sushi, soppor, friterat och dim sum, som är små degknyten innehållande kött, fisk eller grönsaker. 

På Bufférestaurangen Marrakech Garnisionen i Stockholm har man tagit fram ett spännande nytt buffékoncept som syftar till att minska matsvinnet. Här plockar gästerna själva medelhavsmat från en fräsch och variationsrik buffé. Betalning sker efter vad maten väger. På så vis får varje gäst välja det man själv tycker om och undviker att plocka på sig mer än vad man orkar äta upp eftersom man själv betalar för eventuellt svinn.

Bästa bufférestaurangerna i när och fjärran

Den som letar efter de bästa bufferestaurangerna världen över bör titta lite extra på Infinity som serverar indiskt och internationellt i New Delhi. Eller Chima Steakhouse som serverar brasilianskt i Fort Lauderdale. Middagsbuffén på Baiyoke sky Tower i Bangkok har ett saftigt pris och får 4 av 5 möjliga i betyg baserat på 3042 omdömen på Tripadvisor.

Elements Restaurang på Aruba serverar en buffé med lokal, karibisk mat. Majsbröd, polenta, plantaner, majspiroger, ceviche, skaldjurssallader, picklat fläsk, blodkorv, stuvningar med biff, kyckling eller papaya, soppor, paella, pasta och oemotståndliga desserter.

I Namur i Belgien finns det flera bra bufférestauranger att välja bland. Vegetalicia som serverar hälsosamt, säsongsbetonat och vegetariskt och L’Empereinte Belge som dukar upp buffé i en vardagsrumsliknande miljö har fått full pott i omdöme på Tripadvisor.

Oboy oboy oboy… säger Kalle om Disneylands bufférestauranger

Just chokladdrycken O’boy serveras nog inte på det franska leklandet. Men det finns ett enormt utbud av matställen på Disneyland i Paris. Omkring 70 olika restauranger varav 10 bufférestauranger med mat från världens alla hörn finns att välja på. Bland dessa finns ett matutbud som täcker de allra flesta gästernas behov och önskemål med allt ifrån kött och fisk till vegetariskt, tex mex, amerikanskt, italienskt, franskt och mat från mellanöstern. 

 Tio bufférestauranger på Disneyland Paris

 • Cape Cod
 • Chuck Wagon Café
 • Crockett’s Tavern
 • Downtown Restaurant
 • Hunter’s Grill
 • La Cantina
 • Le Grange at Billy Bob’s Country Western Saloon
 • PYM Kitchen
 • Plaza Gardens Restaurant
 • Restaurant Agrabah Café
0 Shares:
Du kan också gilla
EARTH
Läs mer

Hur gammal är jorden?

De flesta kulturer och religioner innehåller en lära eller legend om jordens och mänsklighetens uppkomst. Naturvetenskapsmän accepterar dock…

Går i Peking korsord

En vanlig formulering som dyker upp på webbkryss är går i Peking. De flesta känner Pekings som Kinas…
Läs mer

Rollistan i så mycket bättre

Så mycket bättre är som de flesta känner till ett framgångsrikt tv-program på TV4. Programmet går ut på…